Flanders Folk Awardwinnaars in beeld

In het voorjaar wonnen Broes, MANdolinMAN en Marvara een Flanders Folk Award. Dit weekend worden de drie bands door het Flanders Folk Netwerk & Belgium Booms in het licht gezet op Womex, de internationale beurs voor traditionele en wereldmuziek.

In deze video’s vertellen ze graag over hun muziek, wat het winnen van deze prijs voor hen betekent en hun plannen voor de toekomst zijn.

De prijs voor Beste Live Band ging naar Broes. Hoewel nog jong te noemen, speelt dit kwintet al meer dan een decennia op gerenommeerde binnen- en buitenlandse podia. Ze brengen dansbare en energieke feelgoodfolk, met ruimte voor improvisaties in een sprankelend samenspel.

MANdolinMAN & Ansatz der Maschine maakten het Beste Album van het afgelopen jaar, getiteld Houtekiet. Op de plaat gaat het mandolinetrio samen met elektronicawizard Mathijs Bertel aan de slag met de literaire klassieker van Gerard Walschap. Subtiel, donker en melodieus.

Marvara blonk uit tot Beloftevolle Band. De band rond doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck speelde in korte tijd een stevig internationale live reputatie bij elkaar. Ze mixen Vlaamse en Scandinavische tradities tot een heel eigen sound. Van café tot festivaltent, ze maken van elk concert een echte party.

Previous
Previous

Flanders Folk Awards 2024 - live show