Flanders Folk Awards 2024 - live show

Hoera! Op zaterdag 27 januari 2024 reiken we weer de Flanders Folk Awards uit tijdens een spetterende live award show. In dé Brusselse muziektempel AB - Ancienne Belgique tijdens de Week van de Belgische Muziek.

Welke bands in de running zijn voor een Flanders Folk Award, kan je hier vinden!

Naast de uitreiking van de awards, staan er ook steengoede bands op het podium, de fijnste folk van onze diepgewortelde eigen bodem. Het belooft een topavond te worden!

 

Ghent Folk Violin Project

Vier swingende violen in het folkidioom, ondersteund door een ritmische gitaar, vormen de basis van dit kwintet. Wouter Vandenabeele, Jeroen Knapen, Lotte Remmen, Anouk Sanczuk en Naomi Vercauteren vermengen traditie met nieuwe composities, steeds met een knipoog naar folk-swing.

Leán

Met hun album Tierra Azul creëert de vijfkoppige band Leán een muzikaal universum waarin de Argentijnse dichteres Alfonsina Storni centraal staat. Het resultaat is een nieuwe, oprechte ervaring, met muzikale emotie als hoofdrolspeler. Een intieme cocon voor een aandachtig publiek waarbij invloeden uit folk, jazz, klassiek en wereldmuziek nooit veraf zijn.

© PepaNiebla

Airboxes XL

Airboxes bestaat uit twee mannen, twee accordeons en één verhaal. Aanstekelijke muziek gebracht door het duo Bert Leemans en Guus Herremans op chromatisch en diatonisch accordeon. Afwisselend intieme solo’s en klankkleurrijk samenspel, voor de gelegenheid in XL-bezetting met gitaar wizard Ward Dhoore en master of percussion Ludo Stichelmeyer.

 

met de steun van

 
Previous
Previous

Dit zijn de winnaars van de Flanders Folk Awards 2024!

Next
Next

Flanders Folk Awardwinnaars in beeld